حرمت استاد یعنی پاسداشت دانش و اخلاق در جامعه علمی و بزرگداشت امر آموزش، یعنی جلب توجه افکار عمومی به ضرورت دانستن و پیروی از منطق و قاعده عقلانیت در همه امور و در همه جا.
بهتر آن است که برای فهم مجدد مقام دانش و دانشمند و مقام انسانساز معلم و تعلیم به آیین مقدس اسلام بازگردیم؛ انسان در قرآن از آموختن آنچه نمی داند کرامت می یابد، پیامبراکرم (ص) مأمور به تعلیم و تهذیب و پایدار کردن اخلاق در میان مردم ميشود و در سنت علوی، هر که حرفی بیاموزاند او را بنده خویش کرده است.
در روز معلم که رنگ از نام و ياد استاد شهید مرتضی مطهری گرفته است، این توجه مجدد را معنا بخشيم و از خردورزی، دیانت و آزاد اندیشی او به عنوان یک استاد و مصلح بیاموزیم و بیاموزانیم.
کشور ما امروز بیش از هر زمان نیازمند آن است که اخلاق، علم و خرد و منطق، شیوه و زبان غالب در جامعه شود. این مهم وقتی دست یافتنی است که دانش ورزی و اندیشمندی و سنت حرمتگزاری به مقام علم و اندیشه، فراتر از آیینها و عادات رسمی موضوعیت پیدا کند.
من چنانکه در برنامه های وزارت علوم و تحقیقات و فناوری اعلام کردهام، اعتقاد دارم که باید علم و نظم علمی در دانشگاه ارتقاء يابد و شکوفایی علمی موجبات اقتدار علمی و نهایتأ اقتدارملی ایران اسلامی را فراهم نمايد. لازمه این کار فراهم آوردن فضا و عرصه حرمت و اندیشیدن استاد و محقق و دانشجو و تأمین امنیت فکری، فرهنگی، علمی وشغلی برای دانشگاهیان است.
امیدوارم در سالی که از سوی مقام معظم رهبری سال فرهنگ و اقتصاد نام گرفته است، به کمک همه نهادها و ارکان حکومت و دولت و همه دانشگاهیان ارجمند و نهادهای دانشگاهی و مدنی توفیق این را بیابيم که گامی هر چند کوچک در احیای منزلت استاد و معلم و ترویج اخلاق و فرهنگ و منش تعلیم و در نتیجه پاسداشت حریم و حرمت دانشگاه برداريم.
وظیفه می دانم به عنوان فرزند کوچک دانشگاه سر تعظیم در برابر یکایک استادان بزرگی که در برابر هر رنجی جز صبر و امید و تدبیر در پیش نمی گیرند، فرود آورم و از خداوند بزرگ برای یکایک آنان توفیق روز افزون و بالندگی علمی مستمر مسئلت کنم."
نظر شما